

Mustikka on yksi mun lempimarjoista, jos puhutaan niistä tuoreina. Pakasteesta otettuna jotain kuitenkin muuttuu, koska meinaavat aina jäädä syömättä, kun taas muut marjat löytää tiensä rahkaan, smoothieen ja leivonnaisiin. Nyt ollaankin syöty lomalta paluun jälkeen joka aamu normaalin ruisleipä-aamupalan sijaan smoothieta viimeisistä "vanhoista" marjoista ja yllättäen mustikka on ollut blenderissä mintun ja kauraleseiden sekä maidon ja rasvattoman jogurtin kaverina aikasta usein. Smoothiessa pakastetutkin mustikat tuntuu maistuvan, joten jossen innostu leipomaan mustikkamuffareita ihan urakalla ensi talven aikana, niin ainakin yksi käyttötapa on tiedossa.
Mustikoiden lisäksi mökkireissulta tuli mukana muikkua kahdessa muodossa, savustettuina ja juuri aamulla järvestä nostettuina. Savustetut menivät jo iltapalalla ja tuoreista jalostui tänään rantakalaa keitettyjen perunoiden kaveriksi. NAM! Lapsena olin niin kyllästetty kalalla, lähinnä siis muikuilla ja siialla, että kieltäydyin lopulta kokonaan sen syömisestä. Nyt nuo lapsuuden traumat on jääneet taakse ja ihan itse täysin vapaaehtoisesti kokkailen melko usein kalaa kotona. Näistä isän pyydystämistä kyllä huomaa sen tietyn makueron kaupan tiskistä ostettuihin muikkuihin verrattuna - tiettyä kranttuutta siis esiintyy edelleen. :)
Kaiken tämän mökkeilyn, marjastuksen, sienestyksen ja kalastuksen jälkeen alan kyllä oikeasti tuntemaan itseni varsin keski-ikäiseksi; ne asiat, joita nuorempana halveksuin omissa vanhemmissani, alkavat pikkuhiljaa tuntua yhä mukavammilta vaihtoehdoilta omassa elämässä. Ehkä tämäkin on jollain tavalla luontevaa, joten en nyt tämän suurempaa kriisiä ala aiheesta kehitellä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti