Illallinen oli varattu taidehallilla sijaitsevaan Bistro Sinneen, jota oli kehuttu sekä somessa että lehdistössä. Odotukset olivat siis korkealla, eikä tarvinnut pettyä. Valitsimme 5 ruokalajin lähiruokamenun, josta itse vaihdoin lapsuuden traumojen (heh) johdosta menuun kuuluneen mateen kuhaan. Alkupalaksi tuli sokerisuolattua siikaa marinoidun fenkolin kanssa. Tämän jälkeen nautimme naudanposkea tattiohraton ja selleripyreen kanssa, juomana illan paras viini, Charles Smithin Velvet Devil Merlot. Tämän jälkeen toisena pääruokana minulla siis rapeaksi paistettua kuhaa Riesling Spätlese Trocken Vom Bunsandsteinin kera ja miehellä madetta Alto Adigen Alois Lagederin pinot grigiolla. Tämän jälkeen juustolautanen kotimaisten juustoloiden juustoista, jonka kanssa itse nautin todella kuivaa englantilaista siideriä ja mies Recioto della valpolicellaa. Illan päätti todella hyvä amaronella maustettu tiramisu Sauvignon Blanc Beerenauslese-jälkiruokaviinin kanssa. Yllättävin kombo oli siideri ja viinit ja ne toimivatkin todella hyvin. Myös naudanposkesta jäänyt punaviini oli täydellinen match Peltolan Bluen kanssa.
Sinnen palvelu oli mukavan rentoa, mutta samalla kuitenkin asiallista ja asiantuntevaa. Alkumaljana toiminut Besserat de Bellefon shampanja oli vähän erilainen. Paikan sisustus oli teollisuushalliin (?) soveltuva, olematta kuitenkaan kliininen. Kaiken kaikkiaan täytyy todeta kokemuksen olleen yksi parhaista pitkään aikaan. Murun ohi tämä paikka ei taida arvoasteikossani yltää, mutta kovana kirittäjänä heti siinä kannoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti