tiistai 8. toukokuuta 2012

Kevätpuuhia

..västäräkistä vähäsen vai miten se nyt menikään!? Meillä ei räkkejä ole näkynyt, mutta varpusia lähes vaivaksi asti. Meidän nurmikko koki vähän kovia viime syksynä, kun oltiin itse reissussa ja talossa tehtiin keittiöremppaa, oli nimittäin lähes puolet nurmesta kadonnut remppamiesten puuhastelujen jäljiltä. Syksyllä ei asiaan viitsitty hirveästi puuttua, mutta nyt keväästä on istutettu siemeniä ja kalkittu ja lannoiteltu ihan urakalla. Ongelmana on vaan olleet meidän orapihlaja-aitoihin pesiytyneet varpuset, jotka aina silmän välttäessä (= n. 8 h päivästä, kun ollaan itse töissä) majoittuvat pihallemme niitä siemeniä maistelemaan.. Eli yllättäen ei ole ruoho hirvittävän hyvin lähtenyt kasvamaan.

Tuossa pari viikkoa sitten sain vihdoin  heitettyä kanervat pois ja pakkohan niiden tilalle oli saada jotain kesäkukkasia, vaikka selviytymistodennäköisyys vielä heikohko onkin. Ostoskoriin tarttui tähtisilmiä ja orvokkeja.


Ainakin toistaiseksi kukkaset ovat kohtuullisen terhakan näköisiä, toivottavasti kestävätkin. Näiden lisäksi olen ajatellut hankkia vain puksipuut (+korkeat ruukut niille) etupihalle ja ehkä hortensian takapihan ruukkuun. Miehen toiveesta takapihalle istutetaan chilejä ja tomaattiamppelit kesäksi ja viimekesäisestä, menestyksekkäästä yrtinkasvattamisesta innostuneena olisi tarkoitus tuplata yrttien määrä. :) Takapihamme on todella suojaisa ja aurinkoinen ja niinpä herkimmätkin yrtit ja chilit tuntuivat siinä viihtyvän; chilitkin ehtivät tekemään kaksi satoa kesän aikana. 

En siis tosiaankaan ole mikään viherpeukalo, joten onnekseni tämän meidän rivaripihan on suunnitellut ja kukittanut aiempi asukas, jonka taidoista saimme nauttia koko viime kesän; aina edellisten kukkien lakastuessa alkoivat seuraavat kukkimaan. Nyt jännityksellä odottelenkin, kuinka kauan tätä riemua riittää.
Pensasmustikka istutettiin viime kesänä ja nyt olisi tarkoitus kaivaa vanha ruusu toisen mustikan tieltä, useampi laji vierekkäin ilmeisesti tehostaa pölyttymistä ja sitä kautta marjojen tuloa. 

Nyt tv:n ääreen leijonien puolesta jännittämään, jotenkin tämä iso alkusarja-systeemi on ihan hanurista, kun näitä "merkityksettömiä" matseja on niin paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti