tiistai 1. toukokuuta 2012

Vappu

Hola, kohtuullisen pitkä kirjuuttelutauko takana, syitä sen tarkemmin erittelemättä yritän parantaa tapani.

Vappua oli tarkoitus viettää jo perinteeksi muodostuneella vappuristeilyllä Helsingin edustalla ja sen jälkeen dinnerillä ystäväpariskunnan kanssa Pueblossa, mutta kohtalo (miten dramaattisesti ilmaistu) päätti toisin; sekä kaverit että me kärvistellään vuosisadan pahimman flunssan kourissa ja päädyttiin siihen, että vappu olisi parasta käyttää toipumiseen bileiden sijaan. Lohdutukseksi hain Stockan herkusta kevään ensimmäiset hampurilaistarpeet ja mies niitä mulle kokkaili grillillä töistä kotiuduttuaan.. Stocka-keikasta semmoinen hauska yksityiskohta, että ko. kauppakäynti osui juurikin luottokunnan korttihäiriön kohdalle, joten joutui vähän säätämään, että sai ostokset maksettua. Mä kuulun nimittäin niihin onnettomiin, jotka ei normaalisti omista ollenkaan käteistä rahaa..

Anyways, hampurilaiset kasattiin mahtavasta pihvihärän ja viljasian jauhelihasta (mausteina valkosipulia, suolaa, mustapippuria ja vähän miehen omaa chilijauhetta), saint agur-majokastikkeesta, salaatista, suolakurkuista, tomaatista, salaattisipulista sekä saksalaisesta luomujuustosta (Scheunen Käse). Ja tämmöisiä niistä tuli:
NAM! Itse olin näistä ähkyssä loppuillan, mutta mies ahmi vielä myöhemmin illalla pikkunälkäänsä yllätyksenä Stockan lihatiskistä kotiuttamani WurstFennican raakamaggarat. Täytyy sanoa, että vaikka en makkaran ystävä olekaan, niin noita myös minä voisin kuvitella syöväni.

Tänään vappupäivänä ollaan sitten vetelehditty himassa, nukuttiin pitkään, katseltiin pari leffaa ja ruokailtiin taas (!) pitkän kaavan mukaan; alkupalaksi parsarisottoa (joka ansaitsee ihan oman postauksensa lähipäivinä), pääruuaksi grillatut naudan ulkofilepihvit ristikkoperunoilla. Jälkiruuaksi munkkia ja simaa sekä juustoja. Näiden jälkeen onkin hyvä mennä saunan kautta nukkumaan ja aloitella huomenna tynkä-työviikko ennen ihan pian koittavaa viikonloppua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti