keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Pihahommia ja yrttihaaveita..

Keväämmällä taisin tänne kuvata vuoden ensimmäiset kesäkukat ja nytpä noita alkaa pukkaamaan jo maasta ja jopa viime viikolla istuttamani yrtit alkaa pikkuhiljaa puskea ulos mullasta. Meidän piha on niin suojainen, että kun aurinko paistaa, niin kaikki tuntuu kasvavan, vaikken mikään viherpeukalo olekaan.. Viime kesänä chilitkin teki 3 satoa, mutta toisaalta viime kesä olikin helteisin miesmuistiin..

Tämänvuotisista kukkasista olen erityisen ylpeä tulppaaneista, joita kylvin viime syksynä (=marraskuussa, hups, unohtu) 12 kpl ja joista 11 nousi kukkimaan tänä keväänä. Eikös näytäkin kivoilta? Aika korkeita nämä tosin ovat, joten juurelle pitäisi kehittää jotain lyhyempää ensi kevääksi, krookuksia ehkä.

Muutenkin pihaa on nyt sisustettu ja laitettu, viime kesänä jäi aurinkotuolin puute harmittamaan, joten tuumasta toimeen ja aurinkotuolia ostamaan.. Ongelmaksi ei sinällään muodostunut tuolin valinta, vaan säilytystilan puute talviaikaan, kun pihallekaan en haluaisi hankintoja jättää.. Oltiin ekana ajateltu Ikean Vågö-tuolia, mutta sitten todettiin, että sekä se että Askon perinteisempi aurinkotuoli ovat meidän varastoon ehdottomasti liian suuret, kun niitä ei juurikaan saa pienemmäksi. ja siitä se ajatus sitten lähti..

Kansituoleja hankittiin ensin yksi, mutta jo ensimmäisen aurinkoisen päivän jälkeen todettiin, että kaksi niitä olla pitää. Toimii äärimmäisen hyvin auringossa lueskeluun ja lököilyyn, ainoa puute on mahallaan olon mahdottomuus.. sitäkin siis epätoivoissani jo yritin. Stockalta ostettiin omamme, tuntui olevan melkoinen harvinaisuus tänä kesänä, eli ei siis ratsastettu trendien harjalla tässäkään asiassa, mutta kivalta näyttää - ja tuntuu ja lisäksi nämä saa tosi pieneen tilaan meidän varastossa.



Ja niistä kukista vielä, pientä kuvaoksennusta lopuksi, tälläisiä löytyy meidän pihalta tänä kesänä, osa on jo kukkinut ja mm. pionit ja liljat kehittävät vielä kukkiaan.. ja pensasmustikka ja viinimarjakin näyttäisivät tuottavan satoa tänä kesänä. :)







Ja se alussa mainittu yrttilaatikko (niitä on kyllä tuossa ruukussakin, mutta tässä siis siemestä kylvin villirucolaa, timjamia, basilikaa ja lehtipersiljaa) näytti tänään tältä:

Selkeää viherrystä siis. :) Kaikki muut näyttäisivät lähteneen itämään, mutta rucolan kohdilla on vähän turhan tummaa vielä.. pussin kyljessä kyllä lukeekin, että itämistodennäköisyys
30 %, muttakun viimekesänäkin onnistui. Ja oli törkyhyvää! Tästä jatketaan toisenkin kerran, toivottavasti todisteilla rucolan itämisestä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti