lauantai 14. heinäkuuta 2012

Synttäridinneri

Kesän lapsena vietin syntymäpäivääni viime viikolla. Viikonlopulle oli sattunut kaveripariskunnan häät, joten mieheni halusi juhlistaa syntymäpäivääni viikolla omatekemänsä dinnerin merkeissä. Täytyy sanoa, että vastasi kyllä paremmin kuin hyvin minkä tahansa ravintolan tarjontaa ja plussana oli istuskelu omalla terassilla iltämyöhään shampanjaa ja mansikoita jälkiruuaksi nautiskellen. :) ja vaikka raaka-aineet oli ensiluokkaiset, voin varmasti sanoa, että halvemmaksi tuli, kuin yhden hengen vastaava setti jossain hienommassa paikassa.

Alkuruokana oli katkarapu-coctail  avokadon puolikkaasta tarjoiltuna. Ihan järkyttävän hyvää! Aiemmin en hirveästi avokadosta välittänyt, mutta viime aikoina siitä on tullut mun lempparilisuke mm. salaatteihin.



Pääruuaksi perinteistäkin perinteisempi sisäfilepihvi punaviinikastikkeella (miehen alusta lähtien itse tekemä) ja uunissa öljyn ja timjamin kanssa kypsytetyt uudet perunat. Juomana tämän kanssa Hardy'sin  Nottage Hill Cabernet Shiraz, jota ostettiin pönikkä Alkon tädin sitä suositeltua ja kestävyyttä kehuttua. Varsin hyväksi pönikkäviiniksi tuo osoittautuikin ja kai se säilytystäkin ihan hyvin sietää, tosin meillä viimeiset lasilliset tyhjennettiin tänään kavereiden kanssa. Huomatkaa muuten annoksen taiteellinen asettelu - mun mies on kyllä ihan ammattilainen tossa ruuantekemisessä, vaikka oikealta ammatiltaan onkin jotain iihan muuta. <3




Täytyy muuten ihan erikseen mainita, että Alkon palvelu vetää nykyään vertoja mille tahansa erikoisliikkeelle - jopa sille paljon mainostetulle Stockalle. Ei tarvitse kovinkaan kauaa kierrellä A-marketin hyllyjen välissä, kun jo joku tulee kyselemään, että voiko auttaa. Useamman kerran ollaan myös oltu enemmän kuin tyytyväisiä henkilökunnan milloin mitäkin tarkoitusta varten suosittelemiin viineihin. 

Dinnerillä jatkettiin jälkiruokajuustoilla, suoraan Lentävästä Lehmästä, joka myös ansaitsee erityismaininnan  mahtavasta valikoimastaan, ystävällisestä ja ennen kaikkea äärimmäisen asiantuntevasta henkilökunnastaan. Kertaaakaan ei ole ko. paikan suositukset menneet metsään ja välillä on tietyn juuston (jonka nimi on ostajalta tietenkin unohtunut) etsintä vaatinut varsinaisia Sherlokin taitoja. Tällä kertaa lautasella italialaista Veneto-homejuustoa ja 12 kk kypsytettyä Manchegoa. SLURPS.



Jälkkärin jälkkärinä tosiaan mansikoita ja shampanjaa. Shampanjoita on tullut osteltua reissuista tax free-hinnoin, mutta silti tuntuu, että aika harvoin niitä raaskii juoda.. Tämäkin Moet oli ollut kaapissa jo varmaan 1,5 vuotta, joten oli jo korkea aikakin siitä nauttia. Seuraava aamupäivä menikin päivänsankarilta pienoisista krapula-oireista kärsien, joten tarpeeksi tuli ilmeisesti nautittua.. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti