maanantai 6. elokuuta 2012

Viikonlopun viettoa..

Oltiin joskus kesäkuun alkupuolella kavereiden luona grillaamassa ja istumassa iltaa ja koskapa kesäviikonloput tuntuvat täyttyvän ohjelmasta halusi tai ei, sovittiin jo tuolloin, että elokuun ekana lauantaina istutaan iltaa vuorostaan meillä. Toiveissa oli helteinen elokuun alun viikonloppu mukaan lukien ulkona syöminen ja istuskelu. Lauantai-aamu ei valjennut kauhean valoisana täällä Helsingissä, vaan vettä tuli ihan kunnolla vielä siinä vaiheessa, kun lähdettiin tekemään viime hetken ruokaostoksia Hakaniemen torille ja halliin. Puolen päivän jälkeen taivas aukeni ja saatiin se aurinkoinen päivä, mutta siinä vaiheessa olin jo ehtinyt tehdä kattauksen sisään.

Ja tältä se kattaus sitten näytti. Samalla taitaa tulla blogin ensimmäinen sisäkuva meidän kodista, tässä siis ruokailutila, joka on näppärästi keittiön jatkeena. Viime kevään muuton yhteydessä sain toteutettua piiiiitkäaikaisen sisustushaaveen, kun Fritz Hansenin Superellipse-pöytä muutti meille muurahais-tuolien kaveriksi. 

Itse kattaukseen palatakseni, päivän menussa oli alkupalana aivan mahtavaa blogimaailmasta bongattua tomaattikeittoa valkosipuleivän kera. Pääruuaksi paistettiin luomuhärän sisäfilettä suoraan Reinin lihasta bataattiranskalaisten, wasabivoin ja soija-aniskastikkeen kera.. Tämä annos puolestaan oli napattu Kokomon listoilta, josta sitä itseasiassa olen tainnut joskus maistaakin. Näiden jälkeen pieni tauko ja sitten jälkiruokajuustoja Lentävästä lehmästä, tarjottimella oli tällä kertaa Peltolan Blue, Piemontelainen Tamijuusto viski-ohranjyvämäskillä ja ranskalainen temppelijuusto, joka pohjautui kuulemma Edamiin, mutta maistui aivan goudalle. :) Viininä pihvin kanssa toimi alkon sedän aikoinaan ystävällisesti pihviviiniksi suosittelema Chakana Estate Selection Syrah, joka tosiaan toimii pihvin kanssa ihan järjettömän hyvin, etenkin parin tunnin dekantoinnin jälkeen. 

Tämän jälkeen pidimme pientä taukoa syömisestä ja siirryimme sohvalle olympialaisia katselemaan. Jossain välissä sitten kahvit kera lämmin mustikka-vadelmapiirakka ja Mövembicin vanilja dream-jääätelö. Nam. Aika täydellinen dinneri, vaikka itse sanonkin (ja voin hyvin sanoa, koska mies teki kaiken muun, paitsi tuon mustikkapiirakan) ja parasta tässä ravintoladinneriin verrattuna oli se, että aikaa näiden neljän ruokalajin syömiseen meni taukoineen melkein 7 tuntia! Ihan mahtavaa, kiireetöntä jutustelua ruuan äärellä. Tämmöisten iltojen voimalla jaksaa taas ne syksyn kiireet ja pitkät synkät illat!

Sunnuntaina puuhasteltiinkin sitten ulkona koko päivä; mies leikkasi naapureiden kanssa orapihlaja-aitaa ja itse keräsin satoa, eli tyhjensin viinimarjapensaan ja terttutomaatit kypsistä marjoista. Marjoja tuosta yhdestä pensaasta riitti pakkaseen vajaat kaksi litraa ja varmaan vähän vajaa toinen mokoma odottaa vielä pensaassa kypsymistään. Iltasnackiin sain inspiraation välimereltä; pizzapohjan päälle pestoa ja pizzajuustoraastetta, sekä valkosipulia ja chili pieneksi hakattuna ja uuniin n. 10 min. Tän jälkeen pizza pois uunista ja marinoidut kirsikkatomaatit (suola,pippuri, sitruunamehu, timjami) ja valkosipuliyrtti-kuorrutetut katkaravut sekä vähän fetaa raasteena päälle ja grillivastuksen alle n. 10 minuutiksi. Kuva ei tee oikeutta tälle herkulle, mutta uskokaa pois, oli nannaa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti