maanantai 3. joulukuuta 2012

Chili con carne a'la Jamie

Lauantaina pähkittiin ennen kauppaan lähtöä, mitä ruokaa voisi tehdä... Perus-lauantaihin kuuluvat pihvit ei oikein houkutelleet ja kana on tökkinyt jo pidemmän aikaa.. Sunnuntai on meillä se perinteinen kalapäivä ja sitä varten hankittiinkin nieriää, mutta lauantain ruuan piti olla jotain pakkaspäivään sopivaa..

Mies surffaili netissä hetken ja ehdotti Chili con carnea, johon oli pongannut houkuttelevan, Jamie Oliverin alkuperäisreseptin, oletettavasti siis tämä, englanninkielistä en nyt tähän hätään löytänyt mistään. Ruuan alkusilppuamiset ja lihan ruskistukset ottivat noin tunnin ja sen jälkeen sopiva uuni-aika taisi olla noin 3-4 tuntia. Mitään pikaruokaa tämä ei siis ollut.


Meillä loppui kärsivällisyys 3 tunnin uunissa olon jälkeen ja vähän nestemäisessä muodossa tuo pata oli, mutta maku oli muhinut täydelliseksi, samoin kuin naudan rinta. Syömisen jälkeen laitettiin pata vielä n. tunniksi uuniin ilman kantta ja sen jälkeen koostumus oli täydellinen.


Chili con carne tarjoiltiin tällä kertaa riisin ja epäammattimaisesti ciabattan kanssa, annokseen kuului vielä cheddardippi ja/tai creme fraiche, jotka unohtui kuvasta, ennen syömistä ne kyllä muistin. Oli aivan sairaan hyvä pakkaspäivän herkku ja miehen mukaan isompikin annos valmistuisi helposti. Juomana tämän kanssa perinteisesti cocis, viinit testailtiin sitten erikseen. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti