perjantai 28. joulukuuta 2012

Joulukattauksia

Viimeistä joulupostausta viedään - ainakin tältä vuodelta. Pakko oli vielä rekonstruoida meidän joulukattaukset, kun olivat mun mieleeni ja jäivät kuvaamatta aattona, kun järkkäristä oli sopivasti akku aivan finaalissa. Niinpä sitten tänä aamuna miehen lähdettyä töihin päätin tehdä samat kattaukset uudelleen kuvien saamiseksi. :)


Joulukattauksemme perustui tänä vuonna Iittalan punaisille Kulku-lautasille, jotka oli aivan pakko hankkia viime jouluksi.. Sittemmin olen hiukan harmitellut, etten ostanut Kulkuja harmaina, mutta ehkä nuo punaisetkin menevät. Tänään itseasiassa hankin näille alesta vähän seuraa ensi vuodeksi - maltan tuskin odottaa! Alkupalat tarjoiltiin meillä arjessakin käytössä olevilta Teeman mustilta 21 cm lautasilta ja viinilaseina Riedelin Vinum Bordeaux-lasit sekä vesilaseina Riedelin O-sarjan Rieslingit. Lautasliinat ovat Iittalan viime vuoden joulumallistoa, nimeä en nyt tähän hätään löytänyt mistään ja aterimina Hackmanin Gourmet-pihviaterimet pääruualle sekä Citteriot alkuruualle.


Pöydän kruunasivat joululiina (!) ja huopatabletit sekä tietysti valkoiset ruusut ja anopin antama joulukukka. Keskellä teräsvadilla kynttilöitä, en viitsinyt sytyttää noita kuvausta varten, kynttilänvalossa kuitenkin vedettiin varsinaiset ruokailut läpi. Hauska muuten huomata, miten paljon juhlallisemmaksi tuo pöytäliina tekee kattauksen, pitää vissiin oikeasti alkaa käyttämään sitä useamminkin. Tykkään tuosta joululahjaksi saamastani liinasta tosi paljon, on sopivan yksinkertainen ja tyylikäs mun makuuni. 


Kahvikattauksessa oli pakko käyttää joululahja-rahoilla hankkiamiamme, pitkään haavelistalla olleita Ego-kahvikuppeja. Näihin Stefan Lindforsin kuppeihin olen ihastunut jo kauan aikaa sitten ja nyt kun aikuispisteitä tuntuu ropisevan muutenkin ovista ja ikkunoista, tuntui aika olevan kypsä kahvikuppi-setin hankinnalle. Stockmannin marraskuun kanta-asiakasetuna nämä olivat vielä sopivasti alennuksessa, joten kotiutimme niitä 8 kpl. 


Tässä sivukuvassa näkyy myöskin Ego-hankinnan synnyttämä lisähankinta-tarve, eli Kastehelmen harmaat, 17 cm lautaset, jotka tuovat Egon pelkistettyyn kokonaisuuteen mielestäni mukavasti pehmeyttä. Joulun alla Citymarketissa oli sopivasti kaikki Iittalan astian -20 % Plussakortilla, joten näitä sitten tuli täydennettyä myöskin se pari lisäkappaletta kokoelmiin, aiemmin ostin jo 6 kpl Kodin1:n vastaavasta tarjouksesta. Nyt niitäkin on siis se 8 kpl. Lautasliinoina Marimekon Lumikukka-sarjan kahviliinat, jotka ovat mielestäni todella kauniit. Taustalla näkyy myös se jouluverho.

Tämmöisiä kattauksia meillä siis oli jouluna, samoja elementtejä tulee varmasti näkymään pitkin vuotta, mutta nuo Kulku-lautaset on kyllä taas pakattu kaappiin odottamaan ensi joulua. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti