lauantai 1. joulukuuta 2012

Valoa pimeyteen

Niin sitä taas saatiin pikkuisen lunta tänne pk-seudullekin.. Pikkaisen eilen ehkä turhautti pitkän ja raskaan duuniviikon jälkeen alkaa lumitöihin kotiin tultua, mutta itseasiassa tuo osoittautuikin varsin hauskaksi hommaksi, kun lumi oli kevyttä pakkaslunta.. Ongelmana taitaa vaan jatkossa olla tuo varastointi, kun nyt yhden lumisateen jälkeen meidän taloyhtiön lumenluonti-paikat alkaa jo olla täynnä.. Tämä kuva on otettu eilen illalla ja kertonee perjantain sateen määrästä.. piha täyttyi kerralla.


Kuva on taattua kännykkälaatua, pahoittelut siitä. Tänään sää oli sen sijaan ihan mahtava, rapsakka pikkupakkanen ja aurinkoa. Lähdin aamulla lakaisemaan terassia, mutta päädyinkin tekemään koko taloyhtiön lumityöt, kun sää oli niin mahtava. Sen lisäksi sää oli täydellinen mattojen tamppaukseen sekä vuodevaatteiden tuulettamiseen. Siivouspäivän päätteeksi viritin jouluvalot paikoilleen ensimmäistä adventtia odottelemaan, viime vuoden ledivaloille hain Tiimarista lyhdyn, joka on näkynyt koristavan aika monen blogistin kotia. Toimii myös meillä valaisemassa pimeää nurkkausta, jossa normaalisti aalto-tarjotin täynnä pikkutavaraa.


Viime vuotisia jouluvaloja on myös led-kuiduista tehty lumihiutale, josta myös pidän edelleen kovasti. Tämä palanee meillä yhtäjaksoisesti tammikuulle.. Hauska tuo sinisen sävy pihalla, joka ilmaantuu aina lumen tultua. Muutenkin tuntuu, että jo torstaina tullut pieni lumikerros toi ihan hirveästi valoa marraskuun pimeyteen, tykkään!


Taannoisesta Stockmannin verkkokaupan tilauksesta saamani Pauli-serkun Alamos-pallovalot ovat sen sijaan olleet meitä ilahduttamassa jo pidempään eteis-käytävämme tunnelmavalona, vaikka mielikuvituksen puutetta asennuksessa olikin. Tällainen peukalo keskellä kämmentä-tyypin ihminen hämmentyi muuten ihan täysin, kun jouduin askartelupuuhiin, jotta sain valot toimimaan - oletus oli, että paketista tulee valmis valosarja ja nyt pitikin itse päättää valojen järjestys ja vielä askarrella ledikin sisään. 



Siivouksen ja lumitöiden lisäksi tänään on myös ehditty askartelemaan joulukortit.. Tai siis Ifolorilta tilasin, mutta piti siihenkin etsiä sopivaa kuvaa ja runoa sisäpuolelle. Nyt kun vielä tulisivat nopeasti, että ehtisivät postiin ajoissa - kerrankin tämä viimetippailija on ostanut joulumerkitkin jo hyvissä ajoin, viime vuotisesta tunnin jonotuksesta oppineena. Mies on puolestaan käyttänyt päivän kokkailuun, uunissa muhii Jamie Oliverin reseptillä valmistettu Chili Con Carne, joka ainakin tuoksuu taivaalliselle.. Kolmen tunnin haudutusaika alkaa (onneksi) olla kohta ohi ja pääsen maistelemaan. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti