sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Piparitehtailua

Vaikka vietetäänkin tänä vuonna joulu ihan kahdestaan miehen kanssa ja jouluaaton molemmin puolin on tiedossa sukulaisvierailuja molempien kotikoteihin, päätettiin kuitenkin tehdä perusjouluhankinnat ja -leivonnat kotiinkin. Eilen väänsin siis piparitaikinaa äidin reseptillä, Paraisten piparkakut taisi tuo resepti olla nimeltään. Sillä meillä on tehty pipareita niin kauan kuin allekirjoittanut muistaa ja varmaan vähän kauemminkin.


Taikina siis tehdään edellisenä päivänä tekeytymään ja sitten yritetään pidättäytyä syömästä taikinaa jääkaapilla vieraillessa. Itse tein puolikkaan annoksen taikinasta ja siitä tuli viisi pellillistä, joka lienee ihan tarpeeksi kahdelle ihmiselle.. Pitänee viedä osa miehen mummolle tai työkavereille, jos menekki alkaa epäilyttämään. Viime jouluna mentiin pelkillä tähdillä ja sydämillä, täksi vuodeksi ostin myös heppa-muotin, mutta kuten tavallista, jalat meinasivat palaa turhankin helposti..


Kun valmiiksi paistetuista pipareista oli eroteltu palaneet ja muuten vain muotopuolet omaan astiaansa, jäi valmiita pipareita yksi Teema-kulhollinen odottelemaan joulua.. Tykkään tuosta taikinasta tosi paljon, piparit suorastaan sulavat suuhun ja maistuvat tosi hyvälle, vaikka taikinaa pitääkin valmistella jo edellisenä päivänä, en ikinä vaihtaisi tuota omatekemää kaupan valmiiseen taikinaan, niin suuri makuero niillä mielestäni on. 


Aiemmin päivällä käytiin tekemässä viimeiset joululahjaostokset, keskustan Stocka oli aivan täpötäynnä ja siitä tönimisestä ja tungoksesta oli joulumieli kaukana.. Itiksen Prismasta löydettiin sitten loput lahjat, lähinnä lapsukaisille ajattelemamme lelut ja pelit siis.

Tälle päivälle osui taas yksi uusi remppakohde kämpässä, kun suihkussa käydessäni huomasin, ettei vesi lämpene kunnolla.. eli lämminvesivaraaja taitaa vedellä viimeisiään ja mennä remonttiin jo ennen varsinaista kylppärin remontoimista. Siitäkin olisi oma tarinansa kerrottavana, urakan kilpailuttaminenkun ei ole meidän isännöitsijän avulla mennyt ihan kuin Strömsössä.. Jääköön nyt kuitenkin odottelemaan seuraavaa kertaa. Nyt taidan lähteä lumihommeleihin ja sitten saunaan!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti