maanantai 10. joulukuuta 2012

Talvi-ihon pelastus?

Omaan varsin normaalin sekaihon, joka kesäisin tulee hyvin toimii melko kevyelläkin kosteutuksella (esim. viime kesänä Biothermin Aquasource Nuit ja Aquasource Gel toimivat tosi hyvin). Suurimman näppyisyyden ja rasvoittumisen sain kuriin jo muutama vuosi sitten, kun vaihdoin normaalin meikkivoiteen Bare Mineralsin mineraalimeikkipohjaan, joka ainakin mulla toimii ihan täydellisesti ja on vieläpä superriittoisa. Talvisin on ihon kosteuttamisessa aiemminkin pitänyt ottaa kovemmat aseet käyttöön, kun iho on muuttunut pintakuivaksi. Mitään aidosti kovia aineita en tähän asti ole tarvinut, vaan Biothermin Age fitness-sarja ja Multi-Recharge sekä Lumenen Vitamin C+ heleyttävä yövoide ovat menneinä talvina muodostaneet varsin tehokkaan combon, jolla on päästy pintakuivuudesta ja iho on voinut hyvin myöskin talven ajan.

Tänä talvena tilanne jostain syystä muuttui; jo ensimmäiset pakkaset kuivattivat ihon niin, että nenän pielet halkeilivat ja leuka hilseili myös. Vaihto normaaliin talvi-varustukseen ei auttanut, eikä bebanthenillakaan tuntunut olevan merkitystä kuivuuden poistoon. Sitten satuin googletellessani osumaan ihanan Katjan blogiin, jossa tunnuttiin elävän samanlaisten ongelmien parissa. Itse en ole mikään luomu-hifistelijä, vaan ostetaan esim. ruuaksi sitä, mitä sattuu tekemään mieli, huolimatta siitä, sattuuko ainekset olemaan luomua vai ei. Hippihenkinen ystäväni on jo pidempään vannonut luonnonkosmetiikan nimiin, mutta itseäni varsinkaan rasvat eivät ole vakuuttaneet.. Katjan ihotyyppi tuntui kuitenkin kirjoituksen perusteella vastaavan omaani ja koska ongelmaan oli löytynyt ratkaisu luonnontuotteilla ajattelin, että miksipäs ei.

kuva täältä
Jolien nettikaupan tilauskoriin sujahtivat seuraavat tuotteet: Weledan villiruusu öljykapselit sekä ensimmäisen suomalaisen ekosertifioinnin saaneen ihonhoitosarjan, Mia Höytö Cosmeticsin Ihana & Valo -duo, eli Ihana kasvovoide ja Valo silmänympärysvoide. Ensimmäinen ostoskerta Joliella sujui paremmin kuin hyvin; tilauksen verkkokaupassa naputtelin sunnuntai-iltapäivällä, jo samana iltana sain vahvistuksen, että paketti on postitettu ja tiistaina sain haettua pakettini lähipostista. Paketti paljastui viimeisen päälle suunnitelluksi kokonaisuudeksi; itse pakkauslaatikko oli Jolien vihreä ja tavarat oli pakattu vihreään Jolie-silkkipaperiin, joka oli kiinnitetty lumihiutale-tarroilla - pieni ylellisyyden tuntu suorastaan huokui paketista. :) Me like!


Myös itse tuotteet, varsinkin Mia Höydön kombo, oli pakattu tyylikäästi ja purkit itsessään ovat niin tyylikkäät, että niitä voisi mielellään kerätä enemmänkin peilikaapin kaunistukseksi. Weledan öljykapseleita on tarkoitus käyttää kuurinomaisesti parina iltana viikossa ja ne todella tuntuvat pehmentävän ja kostettavan ihoa - jopa nenänpielet, jotka olivat tulehtuneet ja ruvella näyttivät jo ensimmäisen kokeilukerran jälkeisenä aamuna inhimillisiltä. Myös kosteusvoide tuntui todella hyvältä - imeytyi nopeasti, eikä jättänyt ihoa tahmeaksi, eikä myöskään tuoksu ole paha, verrattuna useisiin ekorasvoihin. Valo tuntuu tuovan nimensä mukaisesti valoa silmien ympärysiholle ja silmien ympäristöön kertyneet milium-finnit ovat vähentyneet ja kuivat silmänalusetkin alkavat n. viikon käytön jälkeen elpyä, vihdoin. Luulen, että tämän viikon öljykuurin jälkeen iho alkaa taas näyttää normaalilta, mutta varmuuden vuoksi olen jo päättänyt jatkaa näillä tuotteilla koko talven. Se, että samalla tulee tuettua rohkeiden yrittäjänaisten Jolieta, ei suinkaan ole paha lisä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti