lauantai 3. marraskuuta 2012

Dinnerillä Kööpenhaminassa

Dinneri-postaukset jatkuu, tätä vauhtia tästä alkaa muodostua varsinainen ravintola-blogi, koska vielä olisi ainakin yksi dinneri-kertomus odottamassa vuoroaan.. Tässä alkaa samalla valottua myös tämä reilun kk:n blogitauon syy, olen ollut liian kiireinen bloggaamaan, koska kaikki vapaa-aika on mennyt syödessä..  :)

Tällä kertaa vuorossa olisi taannoisella Köpiksen viikonloppu-reissulla koettu Pate Pate, josta en ollut aiemmin kuullutkaan, mutta jälkikäteen kuulin, että paikka on muodostumassa lähes legendaksi Köpiksen ravintola-scenessä. Edelleenkin kieltäydyn raahamasta kameraa ravintolaan ja erityisesti kuvaamasta ruokalajeja, joten kuvasato näissä ravintola-postauksissa jää valitettavan vajaaksi.

Kuvassa ravintolan oma "käyntikortti"

Pate, Pate sijaitseen Kööpenhaminan Meatpacking districtillä, Kødbyenillä ja ravintolan tila on sopivan edgy, ilmeisesti vanhaan teurastamoon/lihanleikkaamoon rakennettu.  Pate, Pate on tunnettu laajasta viinivalikoimasta (mm. niin trendikäitä USAlaisia Charles Smithin viinejä löytyy sekä punaisina että valkoisina) ja ruuasta, jota laitetaan pitkään ja hartaasti. Ymmärsimme, että menu vaihtuu n. kerran viikossa, mutta tästä en ole ihan varma.

Dinneri aloitettiin ranskalaisella Champagne François Diligent-shampanjalla ihan vaan siitä yksinkertaisesta syystä, että cava/proseccoa ei myyty laseittain. Oli muuten hyvä shampanja, joten en valita. Alkuruokana allekirjoittanut jakoi miehen kanssa serranonkinkkua, puolikuivattuja tomaatteja ja todella hyvää talon maalaisleipää. Annos oli ihan jäätävän kokoinen alkupalaksi ja riitti siis hyvin jaettavaksi - onneksi kööpenhaminalaistuneet ystävät olivat käyneet tuolla aiemminkin ja varoittelivat, ettei annoskoot ole mitään fine dining-näpertelyä. :) Myös naapureiden lautasella näkynyt lohisalaatti näytti hyvältä ja riitti kooltaan kahdelle. Pääruoka jakoi mielipiteet, itse valitsin vasikanmaksaa karamellisoitujen tomaattien ja chilin kera, miehet menivät 8 tuntia kypsytettyy Iberico-possun kyljellä ja kasvissyöjä-ystäväni valitsi kalaa. Voin rehellisesti todeta maksan olleen yksi kaikkien aikojen parhaista syömistäni maksa-annoksista, johon Chateau Smith Cabernet Sauvignon istui aika täydellisesti. Seurueen miehet taitavat puolestaan kuolata vieläkin rapsakan possunnahan perään. :)

Jälkiruuaksi oli tarjolla apple-crumblea vaniljakastikkeella ja se oli taas kokoluokkaa one for two. Espresso Macchiatot kruunasivat hyvän dinnerin ja taisipa pöytään eksyä parit konjakit miehille. Koko setti neljältä maksoi 2000 DKK:ta, eli noin 70 EUR/naama. Ei paha, etenkään huomioiden Köpiksen yleinen hintataso. Tänne menisin ehdottomasti uudelleen ja suosittelen myös kaikille muille Kööpenhaminaan matkaaville. Jälkiruuaksi voi sitten vaikka nauttia maukkaita coctaileja Ruby'sissä

Mikäli aika ei jostain syystä riitä dinneröintiin, vinkiksi myös Torvehallerne, josta löytyy samojen omistajien Petit Patè, eli tapas/snack paikka, josta löytyy myös melkoisen vaikuttava viinivalikoima. Muutenkin ko. paikka on oikea kulinaristin unelma, suosittelen kokeilemaan myös Gorm'sin pizzoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti