torstai 8. marraskuuta 2012

Pyhäinpäivän dinneri

Viime viikon lauantaina kokkailtiin pyhäinpäivä-dinneriä kotosalla. Koska miehellä oli iltamenoja, joissa oli naposteltavaa tarjolla, ei viitsitty vääntää kuin yksi ruokalaji, mutta se oli sitten sitäkin parempi. Illan menussa oli siis poron ulkofilettä, parmesan-perunamuussia (joka parmesanin puutteessa tehtiin kylläkin pecorinosta) sekä uuni-sipuleita ja -porkkanoita. Lisäksi miehen perjantaina kokoonkeittämää punaviinikastiketta (palsternakka-porkkana-sipuli-timjami-persilja keitetään viinissä kasaan, sekaan demi-glace ja balsamico sekä aavistus sokeria ja suolaa - siiviöidään ja kiehautetaan vielä, valmis. NAM) ja juomana Casa Silva Carmenère Reserva, joka toimi myös kastikkeen pohjana.



Poro on mielestäni ehkä yksi parhaita lihoja, tämä kaveri paistettiin pannulla runsaassa voissa timjamin oksien kanssa ja maustettiin suolalla ja pippurilla. Vaikka porosta pidänkin, eikä hintakaan esim. nautaan verrattuna ole hirveä, tulee sitä siitä huolimatta syötyä liiankin harvoin. Tätä edeltävä poro-kokemus taitaa olla viime keväältä, kun oltiin Rukalla. Sieltä sitä poroa oli luuloista huolimatta vielä vaikeampaa metsästää kuin etelästä, lopulta ostettiin ylihintaista sarvipäätä Riipisen Riistaherkuista pakastettuna. 


Tämmöistä ruokaa meillä syötiin siis lauantaina, veti kyllä vertoja ravintola-annokselle. Nuo neilikat tuossa taustalla ovat muuten jo kolmatta viikkoa maljakon koristeena, Pirkka-kukkaset tuntuvat todellakin olevan hintansa väärtejä, kun tämäkin puska maksoi muistaakseni jotain 5 euron tietämillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti