sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Herkkuja talven viimaan..

Tämän syksyn ehdoton hittijälkiruoka/kahvipöydän tarjottava on sen mulle niin perinteisen ja rakkaan jäätelön lisäksi ollut kaura-omenapaistos, johon idea lähti, kun tuntui, että omenoita tulvi ovista ja ikkunoista jossain vaiheessa syksyä. Reseptin pohjana olen käyttänyt Kinuskikissan ohjeen mukaisia mittasuhteita ja hyvää on tullut. Jotenkin ehkä tuntuu, että mitoitus on vaan joka kerta mennyt vähän yli, eli pienemmässäkin astiassa tehty annos olisi riittänyt. :)


Tämmöinen Teema-kulhollinen tuli tehtyä, kun sukulaisia oli vierailulla lokakuussa. Tosi hyvää sellaisenaan, vaniljakastikkeen tai vaahdon kanssa, testitulosten mukaan parhaimmillaan kuitenkin Mövembicin vanilja-jäätelön kanssa nautittuna. Itsestä tärkeintä on, että pinta on aidosti rapsakkaa, joten pidän paistosta uunissa mahdollisimman pitkään ilman foliota, josta nuo ala-reunan pienet tummennukset johtuvat. Meillä on myös tätä puolta pienempi Teema-kulho, johon olen tehnyt sellaisia "kahden hengen" annoksia pari kertaa. Totuus on kuitenkin se, että tämä on sen verran tuhtia tavaraa, että se puolikaskin annos riittää kahdelle ainakin 4 päiväksi..

                                   

Kahvipöydässä kaurapaistoksen kanssa tarjoiltiin croissantteja suoraan läheisen Lidlin paistopisteestä. Iittalan huopa-tabletitkin pääsivät varmaan ensimmäistä kertaa sitten viime joulun osaksi kattausta ja näyttävät kyllä hyvältä. Itse alan olla vaan olla jo  niin kyllästynyt noihin muumi-muki kattauksiin, että nyt kun huut.net-rahat alkavat tipahdella tililleni, olen varmaankin velvoitettu tilaamaan ne Egot kaapin täytteeksi. 

Tänä viikonloppuna jäi isien luona vierailut väliin, koska ensi viikonlopulle on sovittu vierailu miehen vanhempien luokse ja seuraavana mennään sitten omieni luona käväisemään. Niinpä tämän viikonlopun ohjelmaan on kuulunut kavereiden tapaamista, ensin perjantaina meillä pidettyjen pizza-kekkereiden merkeissä ja eilen toisen kaveripariskunnan kanssa dinneröinnillä. Dinneristä enemmän toisessa postauksessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti