maanantai 19. marraskuuta 2012

Kylppäriremppaa..

Muutimme n. 2 vuotta sitten tähän 1990-luvun alkupuolella valmistuneeseen asuntoon. Tuolloin remppasimme käytännössä kaikki pinnat, mukaanlukien alkuperäisen sauvaparketin hionta, lattia- ja kattolistojen vaihto, keittiö meni kokonaan uusiksi, samoin kuin makuuhuoneiden ja eteisen säilytysratkaisut. Kylppäreistä vaihdoimme "vain" kaapistot, koska tehdyn kosteusmittauksen perusteella tarvetta (ja toisaalta myöskään ylimääräistä rahaa) isompaan remonttiin ei ollut. Ajateltiin tuolloin, että tehdään kylppäri sitten muutaman vuoden päästä, kuin lainamäärä olisi muuten vähän lyhentynyt... Tätä puolsi vielä sekin, että onneksi rakennuttaja oli valinnut kaukonäköisesti sekä lattiaan että seinille kokovalkoiset kaakelit ajan henkeen sopivien värikkäiden ja boordien sijaan..

Noin pari viikkoa sitten naapurissamme todettiin massiivinen vesivahinko, joka johtui ilmeisesti vanhojen, 90-luvun alun standardien mukaisten vesieristeiden pettämisestä ja toisaalta myöskin alunperinkin väärin tehdyistä kaadoista.. Koska kaikki asunnot taloyhtiössämme ovat identtisiä ja alkuperäisessä kunnossa, jollei kalusteiden vaihtoja huomioida, on edessä kylpyhuone/saunaremontti, jottei jouduta samaan kuivatusrumbaan, kuin naapurissa. Eli ei muuta kuin suunnittelemaan.. Ärsyttäväähän hommasta tekee se, ettei homma suinkaan perustu vapaaehtoisuuteen ja omiin aikatauluihin, mutta kun homma on tehtävä, lienee fiksua tehdä se kerralla sen verran hyvin, ettei heti vuoden päästä tule tarve tehdä hommaa uudestaan epäonnistuneen kaakelivalinnan vuoksi.

Onneksi mulla ja miehellä tuntuu olevan hämmentävän samankaltainen sisustusmaku ja niinpä melko heti päädyttiin siihen, että seinään valkoista isoa laattaa ja lattiaan harmaata. Mustaa oltaisiin varmaan molemmat haluttu, mutta kokemuksesta on otettu opiksi ja todettu, että mustassa näkyy kalkkijäämät melko ikävästi.. :) Toinen molemmilta tullut ehdotus oli se, että muutettaisiin ainakin osa saunan ja kylpyhuoneen välisestä seinästä lasiseksi jotta saisimme enemmän valoa tilaan - asumme siis rivitalon keskimmäisessä asunnossa, joten saunaan ei ole mahdollista saada ikkunaa, ellei se avautuisi olohuoneeseen. Netistä inspiraatiokuvia kaivellessa jotain tälläista nousi esiin:


molemmat kuvat täältä

Ylemmässä kuvassa siis isoa valkoista laattaa ja se t:n mallinen lasielementti saunaan, saunakuvassa tykästyin tuohon kiukaantakaiseen seinään sekä valaistukseen. Myöskin blogi-suosikiltani S:ltä katselin mallia kylppärin sisustamiseen, nämä laatat sopisivat myös meille.


Toisaalta olisi kiva saada suihkutilaan jotain erottuvaa, esim. tähän tapaan:


Miehen asunnossa oli pari vuotta sitten putkiremontti ja sinne valittiin tämmöiset kaakelit, jotka olivat kyllä kauniit, mutta tuo musta sauma mustassa mosaiikkilattiassa ei välttämättä ollut se helpoin puhtaanapidettävä, ainakaan kun täällä vesi tuntuu olevan aika kalkkipitoista..

Hanoja ei ole sen kummemmin vielä mietitty, mutta suihkun osalta ajateltiin, että Grohen rainshower olisi mukava. Periaatteessa meille mahtuisi kaksikin suihkua vierekkäin, mutten usko sille olevan tarvetta tässä kahden hengen taloudessa.. Mieluummin ehkä panostaa siihen yhteen suihkuun sitten vähän enemmän.


Saunan osalta ei vielä ole mietitty valintoja sen enempää, sormipaneeli olisi kiva jossain määrin ja kiukaan taakse voisi harkita jotain laattaa/kiveä, kuten ensimmäisessä kuvassa.. Lähtökohtaisesti mennään varmaan normaalin värisillä lauteilla, jottei niihin  kyllästy ihan heti ja toisaalta, koska tila on tosiaan vähän pimeä luonnonvalon puutteesta johtuen. Kattoon ollaan suunniteltu tähtitaivasta, eli ledivaloja, itseasiassa tänään kohdetta tarkastamassa käynyt rakennusmieskin sitä oma-aloitteisesti ehdotteli.. Nyt pitäisi vielä kilpailuttaa remontti, saada aikaan yksimielinen päätös valinnoista yhtiökokouksessa ja sitten pitää varmaan lähteä ihan tosissaan kaakelikaupoille.. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti