tiistai 6. marraskuuta 2012

Fine diningia Varsovassa

Tämä bloggaaja oli taannoin tyttöjen viikonloppureissulla (lue shoppailureissulla) Varsovassa ja jälleen kerran kaupunki yllätti positiivisesti kahvilakulttuurillaan, hintatasollaan ja myös ruokatarjonnallaan. Ensimmäisenä iltana söimme illallista jo tutuksi tulleessa italialaisessa St Antoniossa, jonka hinta-laatusuhde yllättää joka kerta. Kolme ruokalajia viineineen maksoi noin 30 €/henkilö, ei paha.

Toiseksi illaksi oltiin varattu jotain uutta, eli Michelin-suosituksenkin saaneen, modernia puolalaista tarjoilevan Platterin, joka sijaitsee hotelli Intercontinentalin yhteydessä.

Kuva täältä

Ympäristö oli varsin hieno ja aika poikkeuksellinenkin huomioiden Varsovan yleiset ravintolasisustuksen perusteet, jossa kitch taitaa olla vallitseva tyylisuunta. Meillä oli pöytävaraus muistaakseni klo 20 ja kun saavuimme paikalle muodikkaasti myöhässä, olimme ravintolan ainoat asiakkaat - liekö hintataso ja lauantai yhdistelmä, joka oli karkoittanut asiakkaat, koska ruuat olivat moitteettomia ja palvelu todella ystävällistä ja puolalaisesta normista poiketen varsin sujuvaa myös englanniksi. 

Meidän vieraillessa ravintolassa, oli voimassa ns. Autumn menu, joka oli todella hyvä ja vei epäilykset "modernin puolalaisen" maittavuudesta. Itse söin alkuun paikallisen pelmenin, "piroshkyn", jossa oli täytteenä villisikaa ja joka tarjoiltiin linssisalaatin ja kanttarellien kanssa. Makuyhdistelmä oli ihan mieletön - parasta pitkään aikaan. Pääruuaksi sain lampaansatulaa paahdetuilla perunoilla piparjuurella maustettuna. Lammas oli myös täydellistä ja mureaa, kypsyys 10 +. Annoskoot olivat melko poikkeavia esim. suomalaisesta fine diningista, joten jälkiruuasta oli turha edes haaveilla. Mainittakoon myös, että Platterin viinilista oli varsin kattava - alkudrinkkinä juomamme Prosecco Tenuta San Giorgio D.O.C. oli todella hyvä, samoin kuin alkuruuille ja kalansyöjiä varten valikoitu valkoviini - Mount Riley Sauvignon Blanc. Lampaan kanssa joimme punaista Uusi-Seelantilaista Merlot/Cabernet Woodthorpe, Te Mata Estatea, joka dekantoitiin varsin näyttävästi edessämme kynttilän liekin lämpöä hyödyntäen. 

Kokonaisuutena Platter oli hieno kokonaisuus ja avasi varsin erilaisen näkymän puolalaiseen ruokakulttuuriin. Täytyy kuitenkin todeta, että hintatasokin oli laadun mukaista - yhdeltä hengeltä kaksi ruokalajia viineineen ja espresso machiatolla maksoi melkein 80 euroa, joten aika lailla Suomen tasoilla mentiin. Suosittelen kuitenkin ehdottomasti kokeilemaan jos Varsovaan suuntaa ja haluaa kokeilla myös vähän hienompaa dinneröintiä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti