tiistai 17. tammikuuta 2012

Tiistain laihdutuspostaus

Näyttää nyt pahasti siltä, että tiistaina tulee aina laihdutuspostausta. Syynä siihen on se, että jostain syystä tiistai-aamu valikoitui vaaka-aamuksi, joten aihe on niin sanotusti huulilla heti aamusta. Pyrin siis käymään vaa'alla kerran viikossa, tiistaisin heti herättyäni. Tämä päätös siitä syystä, että joskus teini-iässä innostuin laihduttelusta vähän liikaakin ja kävin vaa'alla monta kertaa päivässä (paino tuolloin n. 59 kg..) ja sitten taas tässä välissä oli noin kahden vuoden tauko, etten käynyt vaa'alla ollenkaan (paino nousi n. 10 kg). Koetetaan nyt sitten mennä kultaista keskitietä. :)

Paino oli aamulla 78, eli taas oltiin tultu n. kilon verran alas viime viikosta. Hyvä näin. Viime viikon supertehokkuus liikunnan kanssa vähän arvelutti, mutta eipä nuo olemattomat lihakset näköjään kerää nesteitäkään.. eli kahden "laihdutusviikon" saldona - 3 kg. Ei paha. Tätä tahtia kun jatkettaisiin, niin olisin talvilomaan mennessä 10 kg kevyempi. Taitaa vaan olla niin, että tästä eteenpäin tahti hidastuu entisestään. Eli josko pitäisin tavoitteena sen kesän ja yhdet tietyt häät. Eivät siis omani, mutta sen verran läheisten ihmisten kuitenkin, että haluan olla timmissä kunnossa juhlamekossani.

Miten siis olen laihduttanut? En ole erityisemmin tuntenut olevani dietillä, olen vaan pyrkinyt noudattamaan lautasmallia työpaikan ruokalassa (puolet salaattia, 1/4 lihaa tai kalaa ja loput kasviksia/riisiä/täysjyväpastaa), jättänyt turhat hiilarit pois, lisännyt kasvisten osuutta ruokavaliossa ja vaihtanut leipäpainotteisen aamupalan raejuustolla ja mustikkakeitolla maustettuun kaurapuuroon. Lisäksi ollaan kevennetty iltasyömisiä siirtymällä keittoruokiin, kuten jauhelihakeittoon, seikeittoon, tomaattikeittoon yms. Päivässä siis kaksi lämmintä ruokaa ja välipaloina hedelmä, hapankorppu, rahkaa tms. pari kertaa päivässä. Näillä paino tuntuu ainakin toistaiseksi putoavan ja energiat riittävän hyvin rankkaankin liikuntaan, joten tällä linjalla on tarkoitus jatkaa, kunnes jotain muutosta tarvitaan. Mullahan on tässä myös tipaton tammikuu menossa, mutta se ei nyt sinänsä kauheasti varmaan ole vaikuttanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti